Rullagenoa asennus

Taidan hommata jollain keinolla rullan ja käytän tämän kesän sitten kuluneita purjeita siinä ja ensi talvena sitten uutta rullagenoaa kehiin. Todella yksinkertainen asentaa ja sen tekee tunnissa parissa, jos rautasaha pysyy kädessä yhden alumiiniputken katkaisun verran. Miten hankalaa on rullalaitteen asennus , pystyykö sen asentamaan maston ollessa pystyssä etustaagiin vai vaatiiko irroituksen? Onko mielipiteitä siitä, kumpi on parempi vaihtoehto, rullagenoa vai rullafokka?


Aikomuksena olisi hankkia rullalaite ulkomailta kun sen saa sieltä. Koska Marinean tarjous oli hyvä ostin heiltä. Ostopäätökseen vaikutti myös se, että laitteen voi asentaa itse ilman ongelmia.


Rullalaite odottaa asennusta. GALATHEAN keulapurje on erittäin suuri. Suurin genua on 1prosenttinen. Viimeisen parin kesän aikana keulapurjeen edut ja haitat ovat tulleet tutuksi.


Ostin FE83:een uuden rullagenoan ja asennusohjeita tutkiessani huomasin, että etuharuksen tarkka mitta pitäisi mitata ensin vanhalla haruksella ja vasta sen jälkeen. Orvokki kelluttelee Tampereella ja seilaamme Näsijärvellä. Pituus m, leveys m, syväys m. Tekno -friikkinä päädyin Harkenin toiseksi pienimpään rullaan, joka oli saatavilla purjemaakarilta. Syksyllä vein yhden kauden purjehditun 2-genuan ja st-fokan . Kannattaako pienellä miehistöllä ottaa rullagenoa vai genoa ja fokka samalla rahalla? Onko se rullan käyttö varmasti niin helppoa ja varmaa ja reivaus toimivaa, entäs ne purjeiden vaihdot keulaan sille uralle kovassa tuulessa ( haluan ainakin yhden st-fokan myös uraan sopivaksi)?


Mastonkaulus Ruoripinnan hionta ja lakkaus. Uudet rullagenoan köydet. Autopilotin aukkovaneerin uusiminen. Tutkaheijastimen asennus. Sitlooran teak-penkkien hionta ja öljyäminen.


Oltiin kesällä kuusi viikkoa yhteen putkeen merillä ja em. Ensi vuoden lista osapuilleen: – rullagenoan asennus – loki ja kaiku -yhdistelmä – luukun kunnostus – nostimien vaihto dyneemaan – köysiohjaimet kannelle (menee nyt aurinkopaneelin päältä) – muutama gelcoat- . Tästä hyvä retkipurjevene! Purje 1: Dacron, Isopurje. Vene ollut viimeiset vuotta maissa.


Koneella ajettu max tuntia. Lisääksi löytyy purjeita jos ei halua rullagenua asentaa. Kompressori kylmäboksi,iso.


Nyt myynnissä Bavaria Holiday purjevene Holiday - Pertteli, Varsinais- Suomi. Klikkaa tästä kuvat ja lisätiedot. Lähtökohtana on helppokäyitöisyys.


ISOPURJE Ieikataan DACHONisla, joka on pehmeääja helppoa käsiieilä, ja kestää kuluiusta. Mucto eroaa kil- papurjeesta hieman: Masickaaria hy- vin vähân, ahvenselkä on pienempi ja purje on Iitieämpi. Isopurje kahdella reivillä, fokka itseskuuttaava, myrskyfokka itseskuuttaava, genoa ja spinaakkeri.


Pitkillä myötätuuliosuuksilla avaan. Spinnua en juurikaan käytä. Suomessa leikattu rullapurjeen etureunan .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit