Morsekartio kulma

Morsekartio on moottorista tulevan akselin ja työkalu- tai kappaleenkiinnittimen välinen itsekeskittävä kiinnitys- ja lukitusstandardi jota käytetään muun muassa pylväsporakoneissa, moottoreissa sekä sorveissa. Kartio, Kartion suhde, K. Pienet kartiot: Metrinen kartio 4. Näin pientä kulmaa ei voi tarkasti kääntää sorvin asteikkoon luottaen. Toinenkin mitoitustapa on olemassa mutta matkiminen tuntui helpommalta hommalta, käytännössä. Kuten taulukosta näkyy niin Morsekartio on melkoisen tarkka kapine: kymmenesosasekunnin . On firman Wanha keskusakselikäyttöinen ja konesyöttöinen pylväsporakone.


Näytä enemmän kategorioita Näytä vähemmän kategorioita. Valmistajan leimaa ei ole toistaiseksi löytynyt. Se on joko vammautunut, tai sitten näitä porakartioita on ollut erimallisia.


Tähän on laitettu kierre . Pinnankarheutta tarkastellaan pinnankarheusmittarilla sekä kulma -, muotovirhettä ja pystyraitaa. Materiaalina pikateräs (HSS) tai kovametalli. Varsijyrsin, halkaisijat jopa mm asti. Pikateräksisissä usein morse -kartio , nykyisin useimmiten kääntöpaloilla varustettuja Turbo-jyrsimiä, Kiekkojyrsin.


Hyöty käyttämällä kartion että vaikka takertuvat tiukasti, yksinkertainen osuma vasaralla takana työkalun akselin päästöjen nopeasti. Kun joudut jakamaan työkaluja usein, tämä on etu. On olemassa kolme erilaista kartio: Morse, Jacobs ja Brown ja Sharp. Jokaisella on oma ainutlaatuinen ottelun kulma.


Trigonometristen funktioiden avulla voidaan laskea suorakulmaisen kolmion kulmien suuruudet, jos tiedetään kolmion kahden sivun pituudet. Laskemisen vaiheet: Päätä, minkä kulman lasket ensin. Selvitä kahden tunnetun sivun nimitykset valitusta kulmasta katsoen (esim. kulman vastainen kateetti ja hypotenuusa). Monipuolinen vastakärkisarja puusorveihin.


Morse kartio nr -kiinnityksellä. Laakeroitu vastakärki puusorveihin Morse-kartio -kiinnityksellä. Wivamac-talttatuki 600mm lisätietoja.


Protools Oy myy laadukkaat työkalut ammattilaisille ja vaativille harrastajille. Vanhaa morsekartiota voi hiukan korjata kalvaimella mutta ei kovin paljon kun kartioholkki alkaa mennä liian syvälle. Joskus tuollaista olen korjaillut kun. Helposti käy niin että jos lähtee sillä kalvimella Rouhimaan niin kartio ei olekkaan suorassa eikä kulmakaan välttämättä oikein. Kyllähän sen kulman asetuksen useimmiten joutuu mittakellojen tai DRO:n kanssa hakemaan kohdalleen, joku morsekartion kulma pitää olla 0asteen tarkkuudella kohdallaan että kartio ei oo . Istukan halkaisija, dmm.


Aksaiaalipuristus, max kg. BGSKulmaporasovitin porakoneeseen pikaistukalla Mahdollistaa poraamisen asteen kulmassa 8mm kuulalaakeroitu käyttöakseli Soveltuu sekä poraamiseen et.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit