Parketin maalaus mustaksi

Anna uusi ilme parketille ! Haluatko lakata vai maalata vanhan parketin ? Naarmuuntuneen parketin uudelleen käsittely onnistuu Parketti -Ässä-lakalla. Betolux Akva -maalilla saat vanhastakin parkettipinnasta kauniin puulattian. Vaikuttaako parketin maalaaminen jotenkin alla olevan lattialämmityksen toimintaan?

Itse olen maalannut mustalla Betoluxilla pitkää ja leveää mäntylankkuparkettia ja upea tuli. Maalaus meni muistaakseni näin: 1. Parketin maalaus voi tuntua ensin hurjalta idealta. Miksi joku haluaisi maalata kauniin puulattian piiloon? Monesti parketin lakka on kuitenkin ajan myötä kellastunut tai puulaatu on jo alun perin kellertävää. Sain päähäni maalata parketin valkoiseksi, joten vanha tumma parketti sai väistyä.


Jälkikäteen kuvailisin hommaa melko helpoksi. Tämä postaus on yhden naisen parketinmaalauskokemus.

Tapoja on varmasti muitakin. Onko kellään kokemusta parketin maalaamisesta? Meillä on neljä vuotta vanha parketti mielestäni tosi tunkkaista tammen sävyä.


Haluaisin mieluummin joko ihan vaalean harmaan tai sitten mustan lattian. Jos lattiassa on pahoja kolhuja ja naarmuja, kittaa ne puukitillä. Kuivumisen jälkeen hio ja toista tarvittaessa.


Tee parketin hionta pinnan karheuttamiseksi. Hiontaan sopii tavallinen hiekkapaperi (selvitä omalle lattiallesi sopiva karkeusaste) ja työtä helpottamaan voi hankkia erillisen hiomatuen, jonka . Osa laudoista on pullistunut reunoistaan kun on tullut useamman kerran vettä lattialle mm. Parketti on niin huonokuntoinen että tuntuu että hiominen ei vain riitä. Vähän veikkaan että lautojen väliin jäisi hiomisen jälkeen mustia viiruja.


Budjettia korjaukseen ei olisi juuri . Puutarhan moniottelija Kati Jukarainen otti projektikseen maalata kodin tumman parketin valkoiseksi. Kuvat ja video: Jenni Haukio saapui eduskuntaan mustassa asussa. Olen saanut kyselyitä parketin maalaamisesta , joten ajattelin tehdä siitä tänne ihan oman jutun.


Mieleeni tuli ajatus parketin maalaamisesta valkoiseksi ja marssimmekin rautakauppaan selvittämään asiaa. Oih mikä lattia tuli, mahtava idea tuo parketin maalaus , pitää laittaa korvan taakse :) Vastaa .

Nyt lattiassa näkyy jokainen haituva ja tahra. Edellisen talon mustaa betonilattiaa on ollut ikävä monet kerrat. Valkoiseksi maalattu lattia kuitenkin teki sen mitä toivottiinkin. Valkoinen lattia on vaikuttava tässä tilassa ja se antaa erityisen valoisan tunnun huoneeseen. Ihan samaa, vangitsevaa tunnelmaa ei . Mutta niin vain sekä makuuhuoneemme että olohuoneemme lattiat ovat nykyään maalattu.


Koska aiheesta tuli niin paljon kyselyitä, tässä meidän vinkkimme ja kantapään kautta opitut neuvomme parketin maalaamiseen. Parkettia löytyy kotoamme siis makuuhuoneesta, olohuoneesta sekä eteisestä, jotka . Totuuden nimissä minun täytyy kertoa, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun maalasin parkettia. Tämä oli todella mukava työmaa ja olen tyytyväinen tulokseen, joten tästä innostuneena ensimmäinen blogikirjoitukseni kertoo yhden tavan maalata parkettia. Nämä ohjeet varmaan sopivat myös parketin maalaamiseen. Minähän meinaan tuota itse kokeilla, mutta vasta toukokuussa, kun säät sallivat ovien aukipidon, sillä nuo maalithan haisevat aivan kamalasti!


Kaunista valkoista ja ripaus mustaa antamassa ryhtiä. Sen vielä sanon, etten ymmärrä miksei muka parkettia saisi maalata. Aloitan varovasti - Aion maalata laminaattilattian.


Saan vastauksen välittömästi - Ei tuu pysymään. Ja niin kävelen rautakaupasta ulos Otex-pohjamaali, pensselipesu, maalipesu, leveä pensseli sekä Betolux (akva)-maali kainalossani. Meidän lattiat esittävät tammipuuta. Ovat mattapintaista laminaattia, ei . Jos ne parketit on uutta klik-klak- parkettia , niin saisiko ne vain kerättyä lattialta pois?


Tai laitettua asukkia miellyttävän muovimaton, laminaatin tms. Tammi-Karelia on vajaa nelisenkymppiä neliö, niin että . Remonttia kaavailtaessa kellastunut ja paikoin kulunut parketti saattaa ensimmäisenä joutua vaihtotuomion alle, mutta ennen tuomion täytäntöönpanoa kannattaa muistaa puulattian monet uudelleenkäsittelymahdollisuudet. Uudelleenkäsittelyn avulla voidaan parkettipinnalle antaa uusi elämä, joka istuu.


Puuttuu: mustaksi Keskustelu - Vanha tammiparketti. Mitä tehdä, hioa vai vaihtaa? Välimuistissa Melkein tekisi mieli suositella kalusteiden väriksi aina klassista valkoista tai vaihtoehtoisesti tarpeeksi tummaa (mielellään esim. mustaa ).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit