Lakatun pinnan vahaus

Myös pitkäaikainen altistus auringon valolle saattaa vahingoittaa pintaa. Ulkotiloihin vahat eivät sovellu lainkaan. Vahaa voidaan käyttää myös lakattujen ja maalattujen pintojen päällä. Väritön antiikkivaha soveltuu tähän tarkoitukseen.


Lakattujen pintojen vahaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Petsi vaatii aina jonkin pinnan suojakseen eli petsaamisen jälkeen kaluste öljytään, lakataan tai vahataan. Petsattavan pinnan lähtöväri vaikuttaa lopputulokseen. Lakkaa 1-kertaa sävytetyllä Kiva kalustelakalla. Ohenna lakkaa ensimmäisellä kerralla n. Hio pinta kevyesti hiontapaperilla käsittelyjen välillä ja poista hiontapöly pölyharjalla ja pölynpoistoliinalla.


Vanhan lakkapinnan kunnostaminen Liberonin Ring Removerilla ja Finishing Oililla. Vaha kuivuu nopeasti ja uusi kerros voidaan levittää jo puolen tunnin kuluttua. Jos vahaa levitetään ennestään lakatulle pinnalle , menekki on huomattavasti pienempi.

Ohjelmassa käsitelty ruokailutila vahattiin kolmeen kertaan . Koivupöydän lakatun pinnan huolto. Hei, Meillä on oheisen kuvan mukainen umpi koivusta rakennettu massiivinen pirtinpöytäkalusto keittiössä. Pöydän lakkapinta on vuosien saatossa (noin v. vanha) päivittäisen käytön myötä himmentynyt ja pöydässä on myös . Tulevassa uudessa kodissa on tällä hetkellä lakattu panelikatto. Maalasin kolmisen vuotta sitten koko olohuoneen ja eteisaulan käsittävän lakatun paneelikaton valkoiseksi. Ensin pesu maalipesulla ohjeiden mukaan ja sitten ammattilaistason lakkasivellintä käyttäen vahaa pintaan.


Osmoillut olen kuitenkin myös lakattuja pintoja , tosin melko tarkan hionnan jälkeen. Esimerkisi puisia naulakoita ja ikkunan puitteita. Lopputulos on ollut varsin miellyttävä. Jonkin verran siveltimen jälki jää näkyviin, mutta sivellessä puun syyn mukaan, ilme on minusta varsin elävä. Edelleen lakattua pintaa.


Isoisäni kaappi on materiaaliltaan tiikkiä, ja sen kellertävän punainen sävy ei sellaisenaan oikein ollut mieleeni. Lisäksi pinta oli kovin kulunut ja kaipasi hieman ehostusta. Koska kaapilla on suunnattomasti tunnearvoa, hirvitti suoraan sanoen tehdä sille mitään, ainakaan omin päin.


Paneelivaha uudistaa ja raikastaa kodin paneelit. Katot, hirret ja palkit teet helposti ja nopeasti yhdellä levityskerralla.

Hyytelömäinen koostumus tekee paneelivahalla työskentelyn helpoksi ja käytännölliseksi. Ruokapöydän käsittely vaalealla Osmo Color puuvahalla. Katso vinkit puuvahan käyttöön ja parhaaseen. Jos lakatun puukalusteen haluaa vahata , öljytä tai petsata, kova lakka olisi saatava irrotettua puun pinnasta ennen uutta pintakäsittelyä.


Maalaamista varten lakkapinta pitäisi ainakin saada rikottua ja karhennettua, että maali tarttuisi siihen paremmin. Olen odottanut sopivaa hetkeä ja inspiraatiota . Vahakäsitellyllä pinnalla on monia etuja maalattuun tai lakattuun pintaan nähden. Ekologisuuden lisäksi vaha antaa puun hengittää ja elää ilman kosteudenvaihtelujen mukana, sillä se sallii vesihöyryn kulkeutua lävitseen. Työn tavoitteena on tutkia Osmo Color–vahojen tartuntoja lakatuilla mäntypinnoilla,. Yleisin pintakäsittely lakatuissa vuosimallin.


Sen tunnistaa pinnan tasaisuudesta. Maalatun pinnan suojaus vahaamalla on tarpeetonta. Huonekalujen puhdistusaine maalattujen ja lakattujen pintojen kiilottamiseen ja puhdistamiseen.


Veden ja lämmön aiheuttamien vaurioiden hoitoon lakkapinnassa. Hiomalla puun pinta esiin. Vanhoista puisista kirjahyllyistä saa kunnostamalla uuden veroisia. Jos hyllymateriaalit ovat olleet pitkään varastoituna, ne kannattaa tuoda sisätiloihin kuivumaan pariksi päiväksi ennen kunnostamisen aloittamista. Sivuloiden vanhat Lundia-hyllyt, kaapin ovet ja runkopuut hiottiin pinnoiltaan . Olen kunnostamassa viilutettua kirjoituspöytää ja ongelmana on, etten saa pöytätason lakkapintaa pölyttömäksi.


Pinta on putsattu, petsattu ja lakattu Helolla (kerrosta). Eli olen lakannut ja hionut ja lakannut ja aina pinnalle ilmestyy pieniä pölyhiukkasia (tod.näk. siveltimestä). Kumpi on parempi pinta pöydälle, vaha vai öljy ja millä perustein?


Joo, petsillä tarkoitin lakattua pintaa , joka takulla on kestävä jos materiaalina on koivu. Meille taitaa parhaiten sopia lakattu koivupöytä sekin on kestävä, eikä sen vuosikymmeniä tarvi kestää. Ennen 60-lukua tehdyt huonekalut on lakattu sprii- tai selluloosalakalla tai sellakalla, jotka eivät pidä vedestä. Niinpä huonekalu pyyhitään. Jos pintojen väri pysyy tasaisena eikä naamuja ole, ei esinettä välttämättä tämän lisäksi tarvitse enää pintakäsitellä esimerkiksi vahalla.


Upofloorin lakatut parketit on valmiiksi pintakäsitelty UV-kovetteisella lakalla, joka. Lakatuille ja öljytyille Upofloor-par-. Vaha - pitoiset parkettikiillokkeet estävät lakan tarttumisen puun pintaan. Hio parketti puhtaalle puulle ennen huoltolakkausta.


Vahaamaton parketti voidaan huoltolakata kevyen välihionnan jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit