Miten kiinnittää sängynpääty

Normaalistikin sängynpääty kiinnitetään runkopatjaan, joten ihan samalla lailla voit kiinnittää sen itse tehdynkin sängynpäädyn. Mitään kiinnitysmekanismia ei sen kummemmin ole, mistä johtuu, että runkopatja liikkuu tosi helposti päädystä erilleen ja pääty klonksuttaa seinää vasten kun sängyssä kääntyy! Miten patjan ja päädyn voisi kiinnittää toisiinsa? Sängyn jalatkaan eivät ole ihan päädyissä eli jalkojen kiinnittäminen päätyyn . Sängyssäni on runkopatja, jossa on kahdella pitkällä pultilla kiinnitetty sängynpääty.


Pultit kulkevat patjan suojuksen ja pehmusteen läpi patjan puiseen runkoon.

Mutterit ja aluslevyt ovat piilossa rungon sisäpuolella. Siksi päätyä ei saa kunnolla kiinni patjaan, joten muttereiden löystyessä se heiluu. Laita huopapalaset tapetin ja päädyn väliin. Sellaiset joita käytetään huonekalujen jalkojen alla.


Osuu siltikin seinään mutta eipä tuossa paljon vaihtoehtoja ole jos et halua sänkyyn kiinnittää. Monet ovatkin kyselleet, onko sängynpääty beige vai harmaa, ja oikeastaan mukavan harmahtava beige on kyseessä. Menee mukavasti tällä hetkellä sängyssä . Valmiita päätyjä on monenlaisia, mutta voit tehdä sellaisen helposti myös itse.

Työ ei ole vaativaa, ja lopputulos on taatusti yksilöllinen. Sängynpääty Ikea Bekkestua Jos et halua tehdä sängynpäätyä itse, . Sängyn taustalle sopii vaikkapa vanha ovi, koristeellinen tapetti tai maisemataulu. Tyylikäs sängynpääty kruunaa kokonaisuuden.


Oletko joskus miettinyt, miten saisit makuuhuoneeseen ryhtiä ja persoonallisemman ilmeen? Ratkaisu voisi olla uusi sängynpääty , jonka avulla loihdit makuuhuoneeseesi uuden, tyylikkään ulkoasun. Ikean Sultan Slåstad -patjat (3), metalliset Sultan -sängynjalat (5) sekä Sultan Tårsta -sijauspatja (2) kustantavat yhteensä 239€, mikä on laatuunsa nähden erittäin edullinen. Rungon osat kiinnitetään toisiinsa kulmakiinnikkeillä ja mittaansa sahatut vanerilevyt ruuvataan kiinni rungon taustapuolelle. Miehen sisko ei käyttänyt kangasta, vaan osti Ikeasta sellaisen vaaleanharmaan nahkahapsumaton ( mikä tahansa matto tietenkin käy) ja niittasi sen naulapistoolilla kiinni.


Sitten sängynpääty vain joko irralleen seinää vasten, tai jos haluaa kiinnittää sänkyyn niin muutamalla ruuvilla sänkyyn kiinni. Ja miten tyylikkääksi vuoteen saa vain nämä kaksi asiaa vaihtamalla käden käänteessä! Vaikka sängyn uusiminen ei olisi ajankohtainen asia, kuvien stailauksiin kannattaa kiinnittää huomiota.


Ompele päällyskangas ja vuori sängynpäädyn levyiseksi pussiksi, joka peittää päätylevyn molemmin puolin. Kiinnitä samalla solmimisnauhat reunaan. Laita vanulevy pussin sisään ja ompele pussi kiinni. Kankaaksi ja vuoriksi voit valita eri kuosit, ja näin ilme muuttuu pehmustetta kääntämällä.


Kun kangas oli kiinnitetty , käännettiin sängynpääty ja merkattiin sabluunalla pienet merkit myös kankaan oikealle puolelle, jotta neulan kanssa on helpompi tulla oikeasta kohdasta läpi.

Itse tehty on mun mielestä myös paljon kivempi kuin kaupasta ostettu ja mikä parasta, näin säästin monta sataa euroa! Pääty tehtiin taas itse, pääpiirteittäin samalla tavalla kuin aiemminkin. Päätyyn kiinnitimme nappeja yhteensä kpl.


Tällä kertaa ne sijoittuivat hieman lähemmin toisiaan ja alaosaan ei . Muutamat ilmoituksen nähneet kyselivät, miten sängynpääty on tehty, joten laitan tässä lyhyet ohjeet kiinnostuneille sisustajille. Vaikeinta oli kiinnittää kangas kauniisti, tiukasti ja tasaisesti. Ensimmäistä päällyskangasta ei kannata irrottaa, sen sijaan uuden kankaan voi kiinnittää suoraan päälle. Normaaliin parisänkyyn levyn leveys on 160cm, korkeus tässä tekemässäni päädyssä on 90cm, mutta korkeus riippuu ihan siitä miten ison päädyn itse haluat. Sitten nostan riman seinälle, merkkaan ruuvin paikat, kiinnitän riman päädyn taakse kiinni ja nostan päädyn seinälle.


Pehmustettua sängynpäätyä vasten on miellyttävä nojata lueskellessa tai tv:tä katsellessa. Keveän valkoinen sängynpääty tuo . Tämä viikko on ollut kiireinen paitsi raksalla myös “ privaattielämässä”, sillä olen aloittanut uudessa työpaikassa. Niinpä julkaisen näin laiskuuttani postauksen vanhan blogini puolelta.


Tässä tulee ohjeita sängynpäädyn tekemiseen Toivottavasti muistin kuvata oleellisimmat kohdat ja kysyä saa, jos jotain tulee mieleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit