Kuusiaidan istutusmulta

Olen istuttanut kuusiaidan n. Voisiko heinittymistä ym. KUUSIAITA ANTAA HÄMYISEN SUOJAN Tiheä, kauniin vihreä ja hyvin hoidettu kuusiaita on pihan komistus. Tavallisen kuusen lisäksi leikattava aita voi olla myös tuija, marjakuusi tai siperianpihta. Tuuhea kuusiaita Kun tontille halutaan vihreä. Hoitamaton kuusiaita sen sijaan voi olla kammotus, jonka tuuheuttaminen, nuorentaminen tai uudistaminen alasleikkauksella ei enää onnistu.


Hoitoleikkaukset pitää aloittaa jo varhaisessa vaiheessa. Kun kuusiaidan pihalleen istuttaa on syytä. Noin senttiä perusmaata korkeampi. Istuta kesäkuun alussa suuret, karaistut taimet.


Kun kasvu on päässyt hyvään alkuun, lannoita ainakin viikon välein. Istutimme kuusiaidan viime vuonna Loimaan jankkoon. Toimme taimet metsän syrjästä. Maan parannukseen käytetään kaivetusta pohjamaasta, istutusmullasta (Biolan istutusmulta ) ja kompostista tehtyä seosta, johon lisätään hitaasti liukenevaa orgaanista . Aitaa leikataan sivuilta siten, että uutta kasvua jää vain pari senttiä. Latvaverso typistetään vasta kun haluttu korkeus on saavutettu.


Metsäkuusi on arvostettu ikivihreä aitakasvi, joka talvehtii koko maassa. Käytetään näkö- ja tuulensuojana. Sietää voimakastakin varjoa. Säännöllisillä leikkauksilla metsäkuusista saadaan komea ja erittäin tiheä havuaita.


Taimet ovat kaksivuotiaita. HELPPOHOITOINEN Kasvupaikka: aurinkoinen . Suojellun rakennuksen kunnostamista ja rakennusperintöä käsittelevä blogi. Toiveet tuuheasta ikivihreästä karisevat kuitenkin sitä mukaan, kun emäntä tutustuu kuusiaidan kasvattamisen saloihin.


Kymmenennen taimen jälkeen löytyy rutiini ja rytmi - lapion ja rautakangen avulla kuoppa, kastelu, istutusmulta , taimi kuoppaan, täyttö ja runsas kastelu. Sopiva istutussyvyys on noin puoli metriä. Ensimmäisinä vuosina on tärkeää huolehtia tuijien kastelusta, jotta juuret kasvavat mahdollisimman syvälle maahan. Vaikka tuijaa ei tarvitse leikata, se kestää hyvin leikkausta, joten jos vuosien myötä tuijat levistyvät liikaa, voi niitä trimmata kuusiaidan tapaan. Tuija korkeus riippuu lajikkeesta.


Taimia ei ole paljasjuurisina, mutta. Välimuistissa SOVIPIHAT, Oulunsalo. Puutarhatöitä Oulun seudulla. Sopii hyvin kun perustat kuusiaidan pihalle. Istutuskuopan pohjalle voi laittaa kymmenen sentin kerroksen oksia, havuja, käpyjä ja lehtiä.


Ne voi myös sekoittaa istutusmultaan. Kun istutuspaikka on valmis, tulisi sen olla niin ilmava, että voit vaivattomasti työntää kätesi siihen kyynärpäätä myöten. Kuusiaidan taimenet ovat. Kun kasvialueet oli saatu valmiiksi, ne täytettiin Kekkilän istutusmulta PLUS:lla, jota tontille tilattiin vaatimattomat tonnia.


Lisäksi naapurin rajalta. Tämän lisäksi oli tilattu . Aidanne kukkii esteettä, ja siihen voi halutessaan istuttaa peräkkäin tai limittäin eri aikaan kukkivia lajikkeita. Havukasviaita suojaa katseilta ja tuulelta tehokkaasti ympäri vuoden, mutta vaatii säännöllisen leikkauksen pysyäkseen kapeana ja riittävän matalana. Hoitamattomana varsinkin kuusiaita voi kasvaa yli niin että se . Hän esimerkiksi järkeilee kuusiaidan perustamista näin. Jos nyt tekisin kuusiaidan , istuttaisin sen surukuusesta – ei tarvitsisi leikata kuin latvaa.


Hyvä istutusmulta syntyy, kun peltomultaan sekoitetaan kottikärryssä lapiolla vanhaa lantaa, kalkkia ja karkeaa lehtimultaa tai kompostia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit