Myydään kotakangas

Kodat, laavukankaat, tee-pee, teepee, tii-pii, tiipii, louekankaat, rankiset. Kotakangasta tai valmiiksi ommeltua kotavaatetta jos löytyy. Ihan ohutta nailonia ei varmaan kannata käyttää koska se palaa eikä hengitä.


Kotia saa tuolla viiden metrin halkaisijalla kahdesta kankaasta:Ohuempi kalvokangas ja paksumpi kotakangas. Tuon ohuemman ongelma on kuluminen ruodepuita vasten, eli kalvo kuluu puhki. Mutta niitä kuluvampia kohtiahan voi suojata vaikka jeesus-teipillä.


Tai jos saa ruodepuut mahdollisimman . Valittuasi sopivan tasaisen pystytyspaikan kodalle, voit piirtää ruoteiden pystytyksen avuksi maahan kodan halkaisijaa vastaavan ympyrän esim. Ruodekruunulliseen kotahattuun tarvitset 5kpl lyhyitä ruoteita, jotka kiinnitetään . Siinä yhdistyy telttakota, sadesuoja ja nuotiopaikka. Myydään , Vuokrataan ja Ostetaan metsästystarvikkeet. Hanki metsästystarvikkeet edullisesti Nettimarkkina.


Kaapeli-TV, mahdollisuus autopaikkaan. Savotan Pieni telttasauna on suunniteltu 3-hengelle, joten se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi perheen veneretkelle mukaan otettavaksi. Se on helppo pystyttää mihin vain ja milloin vain, joten sen avulla on helppo päästä kokemaan luonnon keskellä saunomisen elämys.


Kun kotakangas heiluu tuulessa niin nuo savukaasujen virtaukset vaihtuvat hyvin nopeasti eikä sitä savuttamista oikein pysty välttämään. Väliin vetää hyvin ja kohta hyvin huonosti, avonuotiossa palamisprosessia on vaikea hallita ja savukaasuja muodostuu runsaasti. Monesti olen savustanut itseni ulos yskimään ja . Pohjoisen poropaimenet siirsivät leiriään säännöllisesti paikasta toiseen.


Paimenille optimaallinen majoite kota, tarjosi tilaa, lämpöä ja antoi suojaa. Nykypäivänä tämä käytännöllinen majoite soveltuu hyvin jopa retkeilyyn. Kota, joka jossain osissa pohjolaa kantaa myös nimeä laavu, on oikeastaan . Tällä ratkaisulla saadaan sadeläppä hyvin vetoketjun päälle. Vetoketjun rikkoutumisen varalta ovessa on tarranauhakiinnitys.


Malli Tåpp Varrie 5:stä puuttuu sisäteltta. Muutoin se on samanlainen kuin Combi versiokin. Perinteisiä tuotteita Kautokeinosta. Säännöt asutustiloille olivat tarkat. Tilalle oli rakennettava määrätyt rakennukset ja raivattava peltoa tarkoin suunnitellun aikajakson puitteissa.


Metsää sai myydä vuotuisen kasvun verran. Ainakaan itselläni ompelukoneenkäyttö ja tekstiilihommat eivät ole mitään ydinosaamista Smile. Jos tuota Tuntsan hintatasoa katsoo, niin omasta mielestäni kotakankaan 259e hinta tuntuu kohtuullisemmalta kuin louevaatteen 189e hinta. Kuitenkin myös valmiita kotakankaita on nykyään ostettavissa esimerkiksi norjalaiselta valmistajalta ja niiden, sekä mukana tulevien ohjeiden kanssa pääsee tähän jännittävään.


Sen esittelen joskus ihana omana hauskana kokonaisuutenaan, mutta valmiitakin laavukankaita toki myydään ja käytetään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit