Ekovessa kokemuksia

Jospa tällä olisi nyt vielä joku, joka haluaisi kertoa kokemuksiaan. Olemme siis suunnittelemassa sisälle kuivakäymälää. Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta ekovessasta.


Millainen paskahuussi mökille? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Kokemuksia_kuivakaymaloista_sisatiloissa. Global Dry Toilet Association of Finland. K äy mäläseura Huussi ry.


Huussi ry:ltä on kyselty usein kokemuksia kauan käytössä olleista sisälle. Jyrki Korhonen hankki viisi vuotta sitten vapaa-ajan asunnolleen ekovessan. Hän asensi vessan vanhaan ulkovessaan, jonka hän samalla uudelleenlaudoitti ja siisti.


Mitään huoltokustannuksia Korhoselle ei ole asentamisen jälkeen . Siitä on 10:n vuoden käyttökokemus sisätiloissa. Suunnittelemme talon rakentamista ja haluaisin kotiin jonkinlaisen kompostoivan vessan. Niin, siis löytyykö kokemuksia LT ekomatic mökkivessasta? Askarruttaa sen tyhjennys kun pitää oven.


Kolmen hengen taloudessa vessa on tyjennetty 1-kertaa kesässä - mökkipäiviä ollut useita kymmeniä. Kakkiksia joutuu välillä kepillä hämmentämänn ja siirtämään . Ympäristö- ja myös kustannussyistä haluaisimme kompostoivan sisävessan. Siis vessa tulisi ympärivuotiseen käyttöön 5-henkiselle perheelle. Onko joku toteuttanut tälläista ratkaisua?


Voiko laittaa yläkertaan oman vessan ikäänkuin samaan yhteyteen? Mitä malleja on, miten ne toimivat? Jos ekovessan voi näppärästi laittaa omakotitaloon, niin mikä oikeasti on se este, ettei niin voisi tehdä kerrostaloon? Vessa ei vaadi tiettyä lämpötilaa toimiakseen. Laitteessa oleva tuuletin varmistaa hajuttomuuden.


Ekovessa päihittää vesivessan. Se on heidän mielestään paras ratkaisu haja-asutusalueiden taloille ja mökeille. Nykyaikaiset kuivakäymälät eivät haise, eikä tyhjennyksessä likaa käsiä. Johanna ja Santeri Kortelahti rakensivat ympäristöystävällisen kuivakäymälän. HS neuvoo, miten löydät monien mallien joukosta sopivan mökillesi.


Kangasalan Ruutanassa asuvat Jussilat ovat juuri vaihtaneet vesivessansa kompostoivaan kuivakäymälään. Tämä on helppo ja halpa ratkaista, jos asuu kaksikerroksisessa omakotitalossa. Yhdestä alakerran huoneesta on uhrattava neliömetriä, johon rakennetaan sisältä muovitettu vedenpitävä kaappi.


Yläkertaan tehdään samalle kohdalle vessa ja ulkoseinään tyhjennysreikä. Kuivakäymälöiden valinnassa auttaa Riikka Kerttula Biolan Oy:ltä. Erilaisia kuivakäymälöitä on viime vuosina tullut markkinoille lukuisia eri malleja ja niiden käyttö niin kotona kuin mökeilläkin on selkeästi yleistymässä. Ajatuksena ilman vettä toimiva, hajuton ja helppohoitoinen kuivakäymälä tosiaan miellyttää, mutta miten . Jätteen käsittely käy helposti erottelun ansiosta, ja se myös vähentää tyhjennysvälejä huomattavasti.


WC:t aina polttavasta Cinderella WC:stä pakastavaan Biolan Icelettiin. Hanki siis nyt hygieeninen ja helppokäyttöinen vessa erikoiskäyttöön! Tutustu ekovessaan verkkokaupassamme. Etusivu › Puutarha › Jätehuolto › Mökki-wc:t Välimuistissa Samankaltaisia Biolan Kompostikäymäläeco on hajuton, siisti ja ympäristöystävällinen käymälä. Lämpöeristetty kompostorirakenne tuottaa kompostia nopeasti, ja mahdollistaa myös kotitalousjätteen kompostoinnin.


Toimintaperiaate on luonnollinen, eikä se vaadi toimiakseen vesi- tai sähköliitäntää. LAAJA MALLISTO: EV 2KU. Modernit kompostoivat wc-laitteet.


Ei välityhjennyksiä, ei jälkikompostointia. Soveltuu yhden perheen loma-asuntokäyttöön. Mallin voi asentaa mökin päärakennukseen tai erilliseen ulkorakennukseen. Säiliön täytyttyä lait- teesta irrotetaan tuuletusputki sekä nesteletku ja koko laite kannetaan ulos tyhjennettäväksi.


Seosaine voidaan lisätä annostelijan avulla. Edulliset kuivakäymälät mökille ja vapaa-ajan asunnoille Netraudasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aurinkokellon suunta

Lattiakaivon tiivisteen vaihto

Spinaalistenoosi leikkaus riskit